AMA_6709.jpg

Duurzaamheid

Een groot deel van het energieverbruik van Art Centre Delft wordt opgewekt via zonnepanelen en (mini)windmolens. Het gebouw en de omgeving van Art Centre Delft hebben een positief en inspirerend effect op de bezoekers door de natuurlijke ligging en het vele licht dat er wordt gebruikt. De producten van het Art Centre Delft zijn grotendeels afkomstig uit de eigen moestuin, waarbij gezond, biologisch en uit de eigen regio centraal staan.

Daarnaast vervult Art Centre Delft een belangrijke maatschappelijke functie in de regio. Via de stichtingen Land Art Delft en World Art Delft, samenwerkingen met KNNV en de TU Delft en de eigen coöperatie Schieoevers worden tal van projecten geïnitieerd met als doel het verduurzamen van de directe omgeving. Ook heeft het Art Centre Delft diverse medewerkers met een arbeidsbeperking.
Art Centre Delft is het culturele en natuurlijke hart van Delft. Kunst, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en natuurbeleving worden op een unieke wijze gecombineerd. Mede hierdoor heeft Art Centre Delft de award ‘Meest Bijzondere Locatie 2015’ gewonnen.

Green key

Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven, die er alles aan doen om het milieu te sparen zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Art Centre Delft voldoet aan de normen die zijn gesteld door Stichting KMVK. Art Centre Delft is in het bezit van een Green Key Goud certificaat. Klik hier voor onze MVO Verklaring. Klik hier voor de website van de Green Key.