De kunst

Alle ruimtes van het Art Centre Delft kijken uit op de prachtige tuinen welke vol staan met verschillende kunstwerken. Bent u nieuwsgierig? Vraag in de pauze om een route bij de receptie en u kunt op uw eigen gemak al het moois bekijken. We hebben een binnenring (om het hoofdgebouw heen) en een buitenring (deze loopt helemaal tot de A13).

Ook in de Galerie, de algemene ruimte, hangt altijd een tentoonstelling, deze wisselt zo’n 5 à 6 keer per jaar. Pak een catalogus bij de receptie en geniet van de kunst.

 

logo grijs WAD.png

Stichting World Art Delft (WAD) is sinds 1999 een kunstcentrum dat zich heeft gespecialiseerd in internationale hedendaagse beeldende kunst. Zij verzorgt tentoonstellingen, symposia, evenementen, concerten en lezingen. In de loop der jaren heeft zij een hechte groep kunstenaars uit binnen- en buitenland om haar heen weten te verzamelen. Verder zijn ook samenwerkingsverbanden met organisaties, het onderwijs (waaronder de TU Delft) en overheden ontstaan en bestendigd.

WAD is gefocust op een organische verbinding tussen landschap, natuur en beeldende kunst, die terug te vinden is in haar tentoonstellingsbeleid en educatieprojecten.  Er moet een wisselwerking zijn tussen kunst en landschap. Kunst versterkt natuur en omgekeerd. Kunst werkt als een vergrootglas om ons bewuster te maken.

LogoLAD.jpg

Stichting Land Art Delft (LAD) is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen de TU Delft en de Stichting World Art Delft. Het kunst landschapspark van LAD is gevestigd in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland. Om dit landschap met zijn karakteristieke dijken, sloten en weilanden te behouden en om de geschiedenis door te geven aan een toekomstige generatie, heeft LAD als doel het landschap te transformeren in een kunst landschap.

Door het groene grasland te verrijken met kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de locale geschiedenis, zal het een uniek recreatie landschap worden, waar kunst een nieuw licht kan laten schijnen op de omgeving. Het is een bijzonder openbaar landschapspark te midden van de hectiek van de Randstad, waar men kan wandelen, fietsen, fotograferen, picknicken met familie of vrienden, vogels kijken of simpel relaxen met eventueel een boek.

In oktober 2018 heeft Land Art Delft de Hortus Oculus geopend, een belevingstuin voor mensen met een visuele beperking. In de nieuwe Hortus Oculus krijgen álle zintuigen optimaal de kans de kunst en natuur vanuit een andere dimensie te ervaren. Deze ervaring maakt je nieuwsgierig naar de wereld van de mensen met een visuele beperking. De tuin inspireert je bewuster om te gaan met zintuiglijke beleving in een inclusieve samenleving. De tastbare beeldende kunst, flora en fauna maken van het bezoek een bijzonder avontuur.